Občni zbor TD Skriti biser 2015

  • 30 April 2015 |
  • Velikost pisave

V soboto 21. februarja 2015 je v Domu gasilcev in krajanov na Sladki Gori potekal 8. Občni zbor TD Skriti biser.

Občni zbor je ob 19. uri začela s pozdravom predsednica Turističnega društva Skriti biser Sladka Gora ga. Majda Jurše, ki je med zbranimi pozdravila tudi goste: g. Jožeta Babiča – predsednika Društva vinogradnikov in kletarjev iz Bistrice ob Sotli, g. Jožeta Kadenšek – Predsednika Kulturnega društva Dolga Gora, g. Daniela Kadenšek – Predsednika turističnega društva Dolga Gora, g. Arzanak Franca, ki je zastopal PGD Dolga Gora in vse tri svetnike iz Sladke Gore, ki so člani Občinskega sveta na Občini Šmarje pri Jelšah.

Člani TD so na Občnem zboru obravnavali poročila o delovanju TD za leto 2014. Tako so soglasno sprejeli poročilo o delovanju, finančno poročilo ter poročilo nadzornega odbora za leto 2014. Obravnavali in soglasno so potrdili tudi plane za leto 2015

Na občnem zboru pa so izvedli tudi volitve. Izvolili so novo sekretarko TD - to je postala ga. Bojana Jelen.

Prisotne na zboru pa so nagovorili tudi prisotni gostje

G. Jože Babič iz Društva vinogradnikov iz Šempetra ob Bistrici ob Sotli izreka vse pohvale in čestitke tako aktivnemu društvu, ter upa na nadaljnjo sodelovanje z njihovim društvom. Še posebej čestita go. Majdi Jurše za tako požrtvovalno in aktivno delo v društvu. Ker g. Jože Babič ve, da se bližajo finale za Državno Salamijado na Sladki Gori, izreka veliko želja in nasvetov za pripravo na ta veliki dogodek, ter upa, da se ne bodo dogodili njihovi zapleti. Poudarja, da je potrebno vse nastopajoče nagraditi in da se morejo vodilni na občini zavedati, da je takšna prireditev edinstveni dogodek da se promovira mesto in njihove vrline (kot so hrana, vino, kmetijstvo in itd.). Da nam na znanje, da ga čudi, da nikoli na OZ TD Sladka Gora in prisoten Župan občine, pove, da je njihov župan tudi član njihovega društva.

G. Dani iz TD Dolga Gora izreka pohvale in čestita društvu za uspešno izvedene vse prireditve. Pove tudi da TD Skriti biser ni več skriti, ampak da je že odkriti. Da tisti ki ga pa še niso odkrili ga pa še bodo. In takrat se bodo zavedali njegove vrednosti in pomena za Sladko Goro in za mesto kot je to Šmarje pri Jelšah. Izreka najlepše želje za uresničitev plana dela za leto 2015. Posebej pohvali in se za vso sodelovanje s sosednjo Dolgo Goro zahvali predsednici društva, da tako korektno in uspešno vodi to društvo, z željo, da ji ne zmanjka volje in energije, ki jo z tako vnemo vlaga v sam kraj Sladka Gora.

G. Jože Kadenšek iz Kulturno umetniško društvo Dolge Gore izreka vse čestitke za uspešno delo v TD. Ponudi pomoč pri izpeljavi Hergouthovega večera in ob enem upa, da jih bo na tej prireditvi še več saj mu je bila lani zelo všeč. Zahvali se predsednici, da jih je povabila, da so tudi člani Kulturnega društva Dolga Gora lahko sodelovali pri pripravi Slovenskega večera na Sladki Gori, ki je bil v mesecu septembru 2014. Kajti njihova folklorna skupina je predstavila Slovenske narodne plese v tradicionalnih narodnih nošah. Bil je nepozaben večer, katerega se bodo še dolgo spominjali.

G. Franc Arzenak član PGD Dolga Gora prav tako izreka vse čestitke predsednici za požrtvovalnost in ob tako uspešnem delovanju društva in upa da TD ne bo zmanjkalo vikendov za vse dogodke, ki jih pripravljajo na Sladki Gori.
Ob tem pa vse zbrane povabi na nekaj dogodkov:

  • 8.3.2015 ob 14:00 bo pohod za Dan žena po Dolgi Gori in njeni okolici
  • Vsakoletni pohod po Dolgi Gori
  • Srečanje muzikantov v Dolgi Gori
  • itd.

G. Jože Kokot izreka same pohvale društvu za uspešno delo. Poudari da se je po zahvali TD, predvsem pa po zahvali go. Majde Jurše zelo veliko govorilo o medijah. Da se je veliko govorilo po nacionalni televiziji in tudi časopisi so zelo veliko pisali o TD Sladka Gora, za kar gre zahvala predsednici, ki tako z veseljem v medijih promovira kraj in ljudi, ki tukaj živijo. Da vsem članom na znanje, da je prav da se toliko govori o TD in da bi večkrat mogli stopiti skupaj.

Ga. Slavica Kokot je kot vsi pred njo pohvalila delo društva. Dotaknila se je šopkov na mizah in vzdušja ko je stopila v prostor, ter kot zna le ona, povedala recital za Sv. Valentina.

Sprejem novih članov

Sprejem novih članov je novost na tem OZ in je bil izveden zelo svečano. Predsednica je pozvala nove člane, da pristopijo k odru ter jim čestitala za vstop v društvo in jih obdarila s cvetjem.

 

Last modified on Sunday, 03 Maj 2015 13:35
back to top