V Kamniku potekalo svetovno prvenstvo za slepe

V petek, 16. 8. 2013 smo se udeležili svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za slepe in slabovidne, ki je v letu 2013 potekalo v Kamniku v Sloveniji.

Ker je naš domačin, Peter Zidar zastopal Slovenske barve, smo se v turističnem društvu odločili, da ga podpremo. Zato se nas je 12 navijačev udeležilo tekmovanja v petek ko so potekale polfinale. Vse tekme, katerih smo se udeležili je Peter zmagal, kot posamezno in kot ekipno. Mogoče je pripomoglo k zmagi tudi to, da je Peter imel podporo domačinov, ki so navijali za njega. Tako se je v soboto lahko udeležil finale in tudi tu je Peter pometel s konkurenco. Postal je svetovni prvak, za kar smo mu iz srca čestitali in seveda privoščili.

Na poti domov smo se ustavili na Trojanah, si privoščili sladoled in krofe, ter z lepimi občutki odšli proti domu.
Tega tekmovanja so se kot navijači udeležili predvsem navijači med 10 in 20 letom starosti. Vsi smo bili enotnega mnenja, da se ne zavedamo kaj nam pomeni vid, dokler ga ne izgubimo. Vsi smo lahko poskusili igrati tenis z zavezanimi očmi in si na takšen način vsaj malo pridobiti občutka, kako je če si slep ali slaboviden.

back to top